Rajasali kävi ahtaaksi futiskauden päättäjäisissä

Rajasali kävi ahtaaksi futiskauden päättäjäisissä

 

Virolahden Sammon jalkapalloilijat viettivät perinteisiä kauden päättäjäisiään Rajasalissa perjantai-iltana. Sali kävi auttamatta liian ahtaaksi, kun paikalle kerääntyi Sammon suurimman jaoston iso pelaajajoukko huoltajineen ja tukijoukkoineen.

Jalkapallojaoston puheenjohtajan tehtävät keväällä vastaanottanut Miika Värri kiitteli kaikkia paikalle tulleita futiksen harrastajia ja tukijoukkoja onnistuneesta futiskesästä ylitse Kaakonkulman kunta- ja seurarajojen.
ViSan riveissä pelasi tällä kaudella puolentoista sataa kaakonkulmalaista futisharrastajaa kahdeksassa joukkueessa.

– Kesän aikana on pelattu monia jänniä ja tiukkoja pelejä. Onnistumisen tunteita ja liikunnan riemua on koettu monessa eri ikäryhmässä, Värri kuvaili päättynyttä kautta.
Hyvän kuvan Sammon jalkapallotoiminnan laajuudesta antaa se, että 6–9-vuotiaista koostuvassa E8-juniorien porukassa on yli 40 palloilijaa, jotka on jaettu iän mukaan kahteen harjoitusryhmään.

– Laskimme yhteen kaikki harjoituskäynnit. Pienempien ryhmässä niitä kertyi 226 ja isompien ryhmässä 220, joten pienet voittivat niukasti tämän kisan, 6–7-vuotiaiden harjoituksia vetävä Päivi Tasa kertoi kauden päättäjäistilaisuudessa.

Sammon menestynein porukka oli Timo Hasun ja Ami Suomalaisen luotsaama C15-poikien joukkue, joka voitti Kaakkois-Suomen piirinmestaruuden oman ikäluokkansa alemmassa sarjassa jo kolmannen kerran peräkkäin.

– Alkukaudesta meillä oli seitsemän peliä, joista voitimme seitsemän ja maalisuhde oli 33–3. Loppukaudesta oli seitsemän peliä, joista voitimme seitsemän ja maalisuhde oli 34–3. Aina pitää parantaa, ja yhdellä maalilla paransimme taas loppukaudella, valmentaja Timo Hasu luetteli tulossaldoa pilke silmäkulmassa.

Joukkueen tasoa ja piirinmestaruuden arvoa nostaa se, että virolahtelaisista ja miehikkäläläisistä nuorista koostuva ViSa sai sairastelujen takia nipin napin yhdellä varamiehellä vahvistetun joukkueen kasaan piirinmestaruusotteluun. Loppuotteluvastustajalla, Kouvolan seudun yhdistetyllä joukkueella on valmennusringissään kaksi joukkueellista pelaajia laajalta alueelta.

– Silti voitimme ottelun 3–1 ja saavutimme piirinmestaruuden, Hasu totesi ylpeänä joukkueestaan.

Viidennessä divisioonassa pelaava ViSan edustusjoukkue otti keväällä tavoitteekseen nousun neljänteen divisioonaan. Tuloksena oli kuitenkin kolmas sija, joten ensi kaudella on taas sama nousutavoite.
Lisäksi ViSan futistiimissä ovat kuluneena kautena pelanneet E10-junioreiden, E11-junioreiden, D13-tyttöjen sekä D13-poikien ryhmät, joista D13-pojat ovat muodostaneet yhteisen joukkueen Haminan Pallo-Kissojen kanssa. Myös ystävyysotteluihin keskittynyt ViSa Old Stars on ollut voimissaan ja saanut uusiakin pelaajia rinkiinsä.

Päättäjäisissä kuultiin TD13-tyttöjoukkueen hienoja musiikkiesityksiä Raine Rantalan kitarasäestyksen kera. Jalkapallojaoston entinen puheenjohtaja Markku Kiukas kiitteli lopuksi toiminnan uusia vetureita, puheenjohtajaa Miika Värriä ja sihteeriä sekä talousvastaavaa Pirpa Haajaa hyvästä ohjaksien hallitsemisesta jo lyhyen perehtymisen jälkeen ja toivotti menestystä edessä oleville futistoiminnan useille vetovuosille.
 

Futiskauden päättäjäisissä palkitut:

Edustusjoukkue: paras pelaaja Antti Punkkinen, puolustajapelaaja Saku Husu, maalitykki Matias Värri, joukkuepelaaja Toni Tuominen, tulokas Joonas Notkola.
C15-joukkue: maalivahti Jukka Iivari, puolustaja Väinö Rantala, keskikenttäpelaaja Teemu Takala, hyökkääjä Aydin Celik, pelaajien oma valinta Joona Husu.
Old Stars: aktiivisin harrastaja Lauri Takala, paras yleispelaaja Petri Lintunen, pistepörssin voittajat tasapisteissä Lauri Raunio, Miika Värri, Timo Karhu ja Markku Kiukas, parhaat syöttöpisteet Timo Karhu kauden tulokkaat / vahvistukset Lauri Ristola, Jukka Hallikainen ja Timo Hasu, maalikuningas Jukka Hallikainen.
E11-juniorit: ahkerimmat harjoittelijat Anton Ylä-Kotola, Eemeli Huotari, Jesse Piispa, Pauli Hietala ja Rasmus Rautamies, muut palkitut osallistumisesta joukkueen toimintaan: Akseli Mässeli, Aleksi Notkola, Atte Kummelus, Joni Kuntsi, Juho Mäkelä, Kasperi Hostikka, Mikko Kivelä, Niko Krouvi, Niko Savolainen, Vertti Suoknuuti ja Vilho Suoknuuti.
D13-tytöt: Kaikki joukkueen pelaajat saivat palkinnon. Erikoispalkinnot: tsempparipalkinto Henna Littunen, fair play -palkinto Salla Tuominen.
F8-juniorit: Kaikki osallistujat, 42 lasta, palkittiin. Lisäksi jalkapallo ahkerimmille harjoittelijoille: 8–9-vuotiaiden ryhmästä Tatu Kaitainen, Sanni Silander, Elsa Kuntsi ja Kaapo Notkola, 6–7-vuotiaiden ryhmästä Onni Heinonen, Niklas Haaja, Valtteri Peltonen ja Arttu Taari.
E10-juniorit: aktiivisimmat pelaajat Markus Ruoppa ja Väinö Valjus, taistelija Niko Rajaniemi, tsemppari Verneri Taurama, maalivahti Tatu Pöntynen, yleispelaaja Heikki Rantala, maalitykki Ville Heino, fair play Venla Peltola ja maalikuningas Mikko Heino.
D13-pojat pelasivat yhteisjoukkueessa Haminan Pallo-Kissojen kanssa, ja joukkueella on oma kauden päätös- ja palkitsemistilaisuus.

Marju Perilä
KAAKONKULMA