Valtikka vaihtui ViSa-futiksessa

Valtikka vaihtui ViSa-futiksessa

Maalivahtina tuttu Miika Värri (vas.) sai Markku Kiukkaalta symbolisesti pelipallon, hanskat ja pallopumpun osoituksena valtikan vaihtumisesta ViSa-futiksessa.

Virolahden Sammon jalkapallojaoston puheenjohtajuus vaihtui, kun pitkään tehtävää hoitanut ja koko nykyisen (1990) ViSan futistoiminnan yhtenä käynnistäjänä toiminut Markku Kiukas siirsi tehtävien hoidon Miika Värrille. Uusi puheenjohtaja lupaa jatkaa hyväksi koetulla linjalla.

Samalta pohjalta jatketaan. Muutoksiin ei ole tarvetta, Värri näkee uuden pestinsä pohjan.

Markku Kiukas tosin toivoo, että uuden vetäjän mukana tulee myös uusia ideoita.

Tässä kun on niin pitkään ollut samalla hiekkalaatikolla, niin välttämättä ei osaa enää nähdä samalla tavalla kuin uutena miehenä, hän vinkkaa.

Miika Värri on ViSan omia kasvatteja, joka on käynyt läpi seuran juniorijoukkueet porras portaalta aina miesten joukkuetta myöten. Siksi hänellä on hyvä tuntuma seuran jalkapallotoimintaan. Siviiliammatiltaan hän on rajavartija.

Värri arvioi, että Sammon jalkapallomylly jauhaa jatkossakin, vaikka Virolahti ja Hamina päätyisivätkin kuntaliitokseen vuoden 2013 alussa.

Ei liitos vaikuta. Toiminta varmasti jatkuu ihan samalla tavalla. Meillä on oma rekisteröity seura, omat juniorimme ja välimatkat muualle ovat kuitenkin sen verran pitkiä, hän muistuttaa.

Alkaneeseen kesäkauteen ViSa lähtee kuuden juniorijoukkueen, miesten joukkueen ja ikämiesjoukkueen voimin. Pelipassien lopullinen määrä ei ole vielä selvillä, mutta viime vuonna niitä kirjoitettiin 118 kappaletta yhdeksässä eri joukkueessa. Ja kaikkiaan edelliskaudella ViSan riveissä futista kävi pelaamassa ja harjoittelemassa yhteensä 168 futaajaa, sillä kaikki harrastajat eivät osallistuneet tai halunneet osallistua pelipassia vaatimiin kortteli- ja sarjapeleihin.

- Pelipassien lunastaneiden pelaajien määrä oli 20:nneksi eniten koko piirin alueella. Ja piirissä on kuitenkin sata seuraa, Markku Kiukas kiteyttää.

Tänä keväänä Virojoen hiekkatekonurmella on riittänyt erityisesti räminää ja räiskettä nuorimmassa ikäryhmässä eli F8-ryhmässä. Mukana on kaikkiaan 35 tyttöä ja poikaa.

Sen ryhmän osalta meidän on vielä tehtävä jako kahteen joukkueeseen, koska muuten meno on aika villiä.

ViSassa seurataan tiiviisti myös C-poikien edesottamuksia piirisarjassa. Viime vuonna joukkue oli alemman sarjan ykkönen ja tämä vuosi on alkanut lupaavasti.

Joukkueen tulisi ainakin syyskierroksella pyrkiä pelaamaan ylempään piirisarjaan, Kiukas näkee.

Kuten monilla muillakin seuroilla, myös ViSalla on haaste löytää sopivia vetäjiä juniorijoukkueille. Vanhemmat toimivat ohjaajina nuorimmille ikäryhmille, mutta raja tulee vastaan 12-13 vuoden iässä.

– Sen jälkeen tarvitaan futistaitoja osaavampia valmentajia ja niitä meillä ei ole riittävästi. Koulutusta olisi kyllä SPL:n piirissä tarjolla, mutta ihmisiä on vaikea saada rohkaistua mukaan, Kiukas pohtii.

Viime syksynä valmistunut hiekkatekonurmi tarjoaa nyt harrastukselle erinomaiset puitteet. Se on myös koululiikunnassa merkittävässä roolissa.

Vain taivas on rajana ideoiden suhteen mitä siellä voidaan tehdä, kiittelee liikunnanopettaja Pasi Peltola.

Nurmi talvehti hyvin ja on hyvässä kunnossa.

Ainoa ongelma on ollut se, etteivät kaikki nuoret ole hiffanneet ettei se ole tarkoitettu mopoille. Pullojen lasinsirut ja roskaaminen ovat olleet hienoisia ongelmia viikonloppujen jälkeen, Markku Kiukas harmittelee ja toivoo, ettei sellaista vastaisuudessa esiinny.

JUKKA KINNUNEN
KAAKONKULMA