Virojoen hiekkatekonurmi vihittiin juhlallisesti käyttöön (su 19.9.2010)

Virojoen hiekkatekonurmi vihittiin juhlallisesti käyttöön (su 19.9.2010)

Palloliiton Vainikka: Sampo tekee hyvää työtä.

Sadetta pelättiin, mutta se jäi torsoksi. Ilma oli kyllä kolea, mutta mielialat sitäkin paremmat. Näistä asetelmista oli hyvä sunnuntaina vihkiä Virojoen uusi hiekkatekonurmikenttä käyttöön.

Tilaisuudessa vieraillut Palloliiton Kaakkois-Suomen piirijohtaja Veijo Vainikka korosti, että Virolahden Sampo on mukana Kaakkois-Suomen kärkikolmikossa, kun mitataan jalkapallon harrastajamääriä suhteessa asukaslukuun.

Virolahdella päästään siihen, että asukkaista 3,2 prosenttia on jollakin tavalla tekemisissä jalkapallon kanssa. Kaakkois-Suomessa jäädään keskimäärin alle kahden prosentin, Vainikka kertoi.

Harrastajamäärien laskeminen tällä tavalla liittyy Suomen Palloliiton tavoitteeseen, joka on nostaa Suomi Euroopan kymmenen parhaan maan joukkoon vuoteen 2020 mennessä.

Se tarkoittaa sitä, että harrastajamääriä on saatava edelleen lisättyä. Valtakunnallisesti keskiarvon pitäisi olla vähintään viisi prosenttia. Me olemme muusta Euroopasta selvästi jäljessä, esimerkiksi Norjassa jalkapallon parissa toimii tavalla tai toisella yhdeksän prosenttia väestöstä, Vainikka vertaili.

Harrastajamäärien kasvuun vaikuttavat olennaisesti harjoitteluolosuhteet. Niinpä Virolahden kaltainen hiekkatekonurmikenttä on tervetullut lisä myös Palloliiton näkökulmasta. Kenttäasiat alkavat Kaakkois-Suomessa olla kaiken kaikkiaan kunnossa.

Paitsi Kotkassa. Siellä olosuhteet ovat heikoimmat, vaikka siellä on halli. Vainikka uskoo, että Virolahdella jalkapallo tulee entisestään kasvattamaan suosiotaan.

Varmasti tämä auttaa harrastajamäärän kasvussa. Ja etenkin kun kentällä on valot, se on loistava asia, hän totesi.

Virolahden Sampo on kehittänyt jalkapallotoimintaansa vuodesta 1985 lähtien. Jaosto on tällä hetkellä seuran suurin. Pelaajamääräksi lasketaan tällä hetkellä 154 ja pelipassin lunastaneita eli eri sarjoissa pelaavia on 112. Seurassa toimii seitsemän juniorijoukkuetta ja kaksi miesjoukkuetta.

Se on mahtava saavutus pienelle paikkakunnalle ja pienelle yleisseuralle, Sammon puheenjohtaja Jarmo Tulkki kiitteli.

Virojoen koulukeskuksen takana sijaitseva hiekkatekonurmikenttä on puhtaasti talkootyön tulosta. Jalkapallojaoston puheenjohtaja Markku Kiukas laskeskeli, että sen tekeminen vaati 450 työtuntia.

Viheriöhän saatiin pääosin lahjoituksena Helsingin Roihuvuoresta, jossa kenttä uusittiin. Roihuvuoren tekonurmi ei kokonaan riittänyt Virojoen tarpeisiin, mutta kunnan kesällä tekemän päätöksen ansiosta noin neljäsosa kentästä tehtiin uudella hiekkatekonurmella.

Jos kustannuksista puhutaan, niin tämä saatiin aikaiseksi murto-osalla siitä mitä tällainen maksaisi uutena, Jarmo Tulkki muistutti. Markku Kiukas myös korosti, että kenttä ei ole pelkästään jalkapalloilijoita varten.

Se tulee laajasti koululaisten käyttöön. Sinne maalattiin myös naisten täysimittaisen pesäpallokentän rajat. Kenttä palvelee siis kaikki kuntalaisia, hän painotti.

KAAKONKULMA / JUKKA KINNUNEN