Kaakonkulmalla pääteltiin futiskausi palkitsevasti 12.10.2007

Kaakonkulmalla pääteltiin futiskausi palkitsevasti 12.10.2007

Virolahden Sammon jalkapallojaosto isännöi perjantai-iltana perinteistä kauden päätöstilaisuutta 18. kertaa. Paljon jalkapalloharrastuksen suosiosta kertoo se, että Virojoen Rajasalissa istumapaikat loppuivat kesken ja osa yleisöstä joutui seuraamaan illan palkitsemisia seisaaltaan.

- Jos ja toivottavasti kun futisharrastus Kaakonkulmalla kehittyy tätä tahtia, niin ensi syksyksi kauden päättäjäisiä varten joudutaan etsimään isompia tiloja, tuumaili jalkapallojaoston puheenjohtaja Markku Kiukas.

Päättyneellä kaudella ViSan jalkapallojoukkueissa pelasi reilut sata futaria ja lisenssipelaajia heistä oli 88. Lisenssien määrässä kasvua kirjattiin Sammossa komeat 14,3 prosenttia, mikä merkitsi sijoittumista Palloliiton Kaakkois-Suomen piirin 99 seuran joukossa sijalle 30. Nousujohteisuudesta kertovat myös jalkapallojaoston puheenjohtajan tulevaisuudensuunnitelmat ja skenaariot.

- Jaoston nettisivujen kehitystyö jatkuu Jussi Kydön vetämänä, kirjaston nurmikenttä on luvattu kunnostaa ensi vuoden aikana ja lisäksi on hyvin todennäköistä, että pienen tauon jälkeen ViSan vahvuuteen saadaan ensi kaudella taas tyttöjoukkue, kertoi Kiukas.

Yhteistyö toimii
Kiukas kommentoi puheenvuorossaan myös urheilutoiminnan organisaatiokysymyksiä.

- Virallisesti vietämme nyt Virolahden Sammon futiskauden päättäjäisiä, mutta oikeampi olisi ehkä puhua Kaakonkulman futisharrastajien yhteisistä kauden päättäjäisistä. Ilman virolahtelaisten, miehikkäläläisten ja ylämaalaisten jalkapalloharrastajien hyvää yhteistyötä ei näin laajamittaista toimintaa olisi mahdollista saada aikaan, arvioi Kiukas.

Aika ajoin esiin nousevalle ajatukselle oman erikoisseuran perustamisesta kulmakunnalle hän ei kuitenkaan näen tarvetta.

- Tällä hetkellä ajatus oman erikoisseuran perustamisesta ei ole ajankohtainen. On se ja sama, minkä seuran alaisuudessa jalkapalloa täällä harrastetaan. Nykyinen malli pelaa kuntarajat ylittäen hienosti, kiitteli Kiukas.

Samoin tilannetta arvioi Virolahden kunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuonut vapaa-aika- ja matkailusihteeri Sari Rasi.

- Seudullista yhteistyötä ollaan laajentamassa ja isäntäkuntamallia käynnistämässä. Kulmakunnan ViSan jalkapallojaosto on ollut näissä asioissa kehityksen etunenässä tarjoamalla harrastusmahdollisuuksia kolmen kunnan nuorille, luonnehti Rasi.

Takana hyvä kausi
Päättyneen kauden kohokohdista yli ja ohi yksittäisten joukkueiden tekemisten Kiukas nosti esiin jalkapallojaoston tuttuun tapaan maaliskuussa isännöimän salibandyturnauksen, vuosien tauon jälkeen kesäkuussa järjestämän EM-karsintaottelumatkan Suomi-Serbia peliin, tutun Vellicup-kutsuturnauksen sekä vuosittain toistuvat Kuntofutisturnaukset.

- Suomen Palloliiton kolmivuotissuunnitelmaan vuosille 2007 - 2009 sisältyy merkittävänä osana "Jalkapalloa ja Futsalia - jokaiselle" teemalla Aikuisten harrastetoiminnan kartoittaminen ja sen kehittäminen. Meidän kuntofutissysteemimme on yksi lähiaikoina aiheeseen liittyvässä julkaisussa esiteltävä juttu, paljasti Kiukas.

Virolahden Sammon mittakaavassa erittäin laajamittaisen futisharrastuksen puuhaihmisistä seuratoimijan perusmerkillä palkittiin vähintään kahden vuoden työrupeaman lajin hyväksi tehneistä Tuula Saarimaa, Kari Uutela, Timo Hasu, Jaakko Kuntsi, Raine Rantala, Pekka Mertala, Miika Värri, Atte Cande ja Jussi Kytö. Seuratoimijan hopeisen ansiomerkin vähintään kymmenen vuoden seuratoiminta-ansioista saivat Aimo Suomalainen, Esa Punkkinen ja Markku Kiukas.

Normaaleista kauden päättäjäiskuvioista poikkesi myös ViSan G-7 nappuloiden Saimaa-turnauksessa voittaman Unisef-kampanjan jalkapallon "jälkikäsittely". Suomen maajoukkuepelaajien signeerauksin varustetun pallon Kiukas luovutti emäseuran puheenjohtaja Jarmo Uotilalle toimitettavaksi Sammontalon palkintokaappiin.

ViSan jalkapallojaoston myöntämät yhteistyökumppanin palkinnon saivat Harjun Oppimiskeskus Oy yleensä ja Esa Punkkinen kenttämestarina erityisesti, jaoston kotisivuja ylläpitänyt ja kehittänyt Jussi Kytö, Miehikkälän ja Virolahden osuuspankit sekä Virolahden kunnan tekninen toimi.

Ylämaalla vahva jalkapallobuumi
Useamman vuoden tauon jälkeen ViSan futiskauden päättäjäisissä päästiin palkitsemaan myös vuoden jalkapalloperhe. Futisperheen palkinnon saivat Ylämaalla jalkapalloharrastukseen aktiivisina vetäjinä uutta kipinää iskeneet ja sikäläiset futisharrastajat ViSan huomiin ohjanneet Pekka Mertala ja Marja-Liisa Kiuru sekä Sammon juniorikokoonpanoja vahvistaneet Jere ja Toni Mertala.

Kuntosarjan voittajajoukkue 2007

Perinteiseen tapaan jaoston lisäksi myös kukin joukkue palkitsi parhaitaan. Miesten 5. divisioonan joukkuetta luotsaavat Miika Värri ja Atte Cande ojensivat tulokkaan palkinnon Matias Värrille ja maalitykin palkinnon sai Pauli Hesselgren. Puolustuspelaajana palkituksi tuli Joona Värri ja yleispelaajana Juha Blixt. Edustusjoukkueen parhaana pelaajana noteerattiin Juha Punkkinen. Timo Karhun ja Markku Kiukkaan vetämästä Old Stars -kokoonpanosta vuoden tulokkaana palkittiin Miika Värri, pistepörssin ykkösen palkinnon sai Timo Karhu ja Lahjat on -palkinnon otti vastaan Pentti Hietala.

Kari Uutela palkitsi kaikki valmentamansa D13-futarit. Lisäksi Henri Peltola palkittiin erikseen kokoonpanon maalitykkinä.

Aimo Suomalaisen ja Timo Hasun valmentamista E11-junioreista herrasmiespelaajan palkinnon sai Väinö Rantala, tulokkaan palkinnon Kalle Elfving, taistelijan palkinnon Pasi Tuominen ja maalitykin palkinnon Aidyn Celik. Joukkueen omien tekniikkakilpailujen parhaina palkituiksi tulivat Aidyn Celik, Jukka Iivari ja Jouni Väkiparta.

Jaakko Kuntsi ja Raine Rantala arvioivat luotsaamiensa F9-mikrojen kauden sujuneen siinä määrin mallikkaasti, että oman palkintonsa sai kokoonpanon jokainen peluri. Erikseen reiluna pelaajana tuli palkituksi Mikko Tielinen, taitokilpailun voittajana Onur Celik, ahkerimpina harjoittelijoina Ella Rantala ja Teemu Iivari ja esimerkillisenä tsemppipelaajana Jere Mertala.

Palkituiksi kauden päättäjäisissä tulivat myös kaikki G7-nappulat. Lisäksi Pekka Mertala ja Markku Kiukas palkitsivat ahkerimpina harjoittelijoina Toni Mertalan ja Nikke Tielisen sekä tehopelaajina Joni Kuntsin ja Can Celikin. Huikeista otteista maalivahtina palkituksi tuli Henri Rahkonen, reilun pelaajan palkinnon sai Niko Krouvi ja tsemppipelaajana palkittiin Eemeli Huotari.

Palkitsemisten ja puheiden lisäksi päättäjäisten ohjelmassa oli myös musiikkia. Sitä salin täydelle yleisölle esitti huilulla sekä flyygelillä Iina Husu Muurikkalasta.

Kaakonkulma/OH