Jalkapallokauden päättäjäiset vietettiin Rajasalissa

Jalkapallokauden päättäjäiset vietettiin Rajasalissa

Virolahden Sammon jalkapallokauden kaikkien joukkueiden ja harrasteryhmien yhteisiä 17. kauden päättäjäisiä vietettiin 6.10 perjantai-iltana Rajasalissa, lähes sadan osanottajan joukolla. 
- Menneellä kaudella jalkapallon harrastuksessa oli havaittavissa selvää nousubuumia, totesi tilaisuuden avauksessa jalkapallojaoston puheenjohtaja Markku Kiukas. Kasvaneihin harrastajamääriin vaikuttivat osaltaan niin kesän jalkapallon MM-kisat kuin hyvät peli-ilmat läpi koko kauden.

Sammon kuudessa joukkueessa jalkapalloa harrasti kesän aikana pitkälti toista sataa urheilijaa ja kuntoilijaa. Juniorijoukkueita pelasi eri sarjoissa neljä ja miesten joukkueita kaksi. 
Tänä vuonna olemme saaneet joukkoomme miehikkäläläisten, kotkalaisten ja hamina-laisten futareiden lisäksi pitkästä aikaa myös ylämaalaisia juniorijalkapalloharrastajia.

Kunta- ja seurarajat ylittävän yhteistyön tärkeyttä tähdensi myös Virolahden kunnan vapaa-aikalautakunnan tervehdyksen tilaisuuteen tuonut puheenjohtaja Matti Skippari.

Palkintosade kesän aikana kunnostautuneille futareita .

Nappularyhmän ohjaajista paikalla olleet Jasmina Kiukas, Maiju Husu, palkitsivat kaikki luotsaamansa 19 nappulafutaria. Lisäksi ahkerimpina harjoittelijoina erityishuomion saivat Henri Rahkonen, Toni Mertala, Niko Savolainen, Anton Ylä-Kotola, Eemeli Huotari ja Atte Kummelus.

Raine Rantalan, Jaakko Kuntsin ja Markku Kiukkaan vetämien F8-futareiden kovin meriitti viime kesältä oli 10 voittoa ja kaksi tasapeliä Haminan nappulaliigan 12 pelistä komealla 57-7-maalisuhteella. Kaikki joukkueen 17 junioripelaaja palkittiin komeasta kaudesta. Lisäksi aktiivisimmin harjoituksiin osallistuneista pelureista palkinnon saivat Miika Silander, Samu Salopaasi, Ella Rantala ja Iiro Rahkonen.

Aimo Suomalaisen ja Timo Hasun valmentamien E10-junioreiden saldo Kotkan nappulaliigasta oli 7 tappiota, 3 tasapeliä ja 2 voittoa. Pistetilin pienuus ei kuitenkaan kerro koko totuutta ja niinpä joukkueen kaikki pelurit pääsivät pokkaamaan oman palkintonsa. Lisäksi ystävyysotteluiden peruja olevia viirejä saivat Iina Husu, Jukka Iivari, Väinö Rantala ja Esa-Pekka Hasu.

Palkintosadetta jatkoivat myös D13-junnujen vetäjät Lasse Cande, Veli-Matti Talo ja Kari Uutela. 
Tuloksena piirin D-13 pienpelisarjasta oli sopiva määrä niin voittoja kuin tappioitakin, joten kyllä kaikki ovat palkintonsa ansainneet, aprikoi Kari Uutela 10 joukkueen sarjassa 6. sijoittuneiden sampolaisten tekemisiä.

SPL:n piirin 5.div. etelälohkossa viidenneksi pelanneen miesten joukkueen tulokkaan palkinnon sai Jarmo Peltonen ja maalikuninkuuden vei nimiinsä 12 osumalla Pauli Hesselgren. Yleispelaajana miesten joukkueesta palkittiin viime vuoden tapaan Jukka Voutilainen ja puolustajan palkinnon sai Tomi Laitinen. Parhaan pelaajan palkinnon sai Jani Perilä.

Kotkan kaupungin 2. divisioonan pienpelisarjassa niukasti toiseksi jäänyt ViSan ikämiesjoukkue Old Stars valitsi palkittavat pelaajansa tiukalla äänestyksellä. Puurtajan tittelin sai joukkueen yhteyshenkilönä toiminut Roope Elfving, kauden yllättäjänä noteerattiin Lauri Takala ja kauden luunkovana pelaajana Kari Uutela. Lisäksi kunniamaininnoin huomioitiin maalivahti Oskari Saarinen ja pistepörssin voittaja Timo Karhu.

Taitokilpailujen parhaat palkittiin ja uusille valmentajille jaettiin stipendejä

Päättäjäisissä palkittiin myös kesän tekniikka- ja taitokilpailujen parhaimmistoa. Junioreiden F8-sarjassa ikätasoitus huomioon ottaen parhaiten pärjäsi Joni Kuntsi, toinen oli Jere Mertala ja pronssia sai Miika Silander. Nappuloiden ja F-8 vanhempien leikkimielisen kuljetus- ja laukaisukisan ensimmäiset palkintorukkaset puolestaan sai Pekka Mertala, toiset Jarmo Tielinen ja kolmannet Jaakko Rahkonen.

Rajasalissa muistettiin pelaajien lisäksi myös ohjaajia. Uusien ohjaajien stipendin saivat nappularyhmän ohjaajina toimineet Jasmina Kiukas, Saara Kotonen, Maiju Husu, Ella Uutela, sekä F-8 junioreiden ohjaajat Jaakko Kuntsi ja Raine Rantala. 
Lisäksi julkistettiin myös Jussi Kydön kesän aikana työstämät visafutis.net- kotisivut ja opintyöstä hänelle aikanaan luovutettava stipendi.

Tilaisuuden päätteeksi arvottiin kaikkien paikalla olleiden lähes sadan henkilön kesken kesän aikana karttuneita palkintoja. Pääpalkinnon eli juniorijalkapalloilijoiden heinäkuisesta Hapanvellijuhlaviikon kulkueesta parhaana ryhmänä pokkaaman Mölkky-pelin, jonka voitti onnetar itse Teea-Tuulia Husu.

Kauden onnistumisesta suurikiitos kuuluu kaikille toiminnassamme mukana olleille, pelaajille, vanhemmille, isovanhemmille, tukijoillemme ja erityisesti yhteistyökumppa-neillemme eri tahoille. Te kaikki yhdessä olette mahdollistaneet futiksen harrastamisen kaakonkulmallakin.