ViSan F9 – juniorit Saimaa Turnauksessa

ViSan F9 – juniorit Saimaa Turnauksessa

Syyskuun viimeisenä viikonloppuna järjestettiin perinteikäs juniorijalkapalloilun Saimaa Turnaus Lappeenrannassa. Tiettävästi Suomen suurin kaksipäiväinen juniorijalkapalloilun turnaus keräsi 26 eri pelikentälle 150 joukkuetta, jotka pelasivat kaikkiaan 375 ottelua. Näiden puolentoistasadan joukkueen seassa oli myös Virolahden Sammon jalkapallotoiminnan F9 – junioreitten joukkue 19 pelaajan voimin.

Lauantaina luulot pois heti aamusta

ViSan F9 – juniorit pelasivat turnauksen avauspäivänä lauantaina Alakylän koulun kentällä kolme peliä, joista ensimmäinen pelattiin heti aamutuimaan Mikkelin Palloilijoita vastaan. Joukkueen voi todeta jääneen hyvästä valmistautumisesta huolimatta totaalisesti jyrän alle, josta osa voidaan laittaa vielä huoletta lievän turnausjännityksen piikkiin. Maalissa pelannut Eemeli Huotari joutui hyvistä torjunnoista huolimatta poimimaan pallon selkänsä takaa verkosta kymmenen kertaa. Turhat luulot ainakin karisivat koko joukkueelta heti alkajaisiksi. Ottelun jälkeen tuomari jakoi vihreän kortin ViSan joukkueesta Jesse Piispalle.

Toisena kohdattiin heti puolenpäivän jälkeen Kotajärven Pallo Lemiltä ja heti alusta lähtien ote peliin oli aivan toisenlainen kuin aamulla, joten viimeistään tuossa vaiheessa herätys oli tapahtunut koko joukkueelle. ViSa pääsi pelissä myös maalien makuun kahteen kertaan. Ensimmäisen maalin viimeisteli Eemeli Huotari ja toinen oli Can Celikin käsialaa. Valitettavaa pelin lopputuloksen kannalta oli se, että myös vastustaja pääsi maalien makuun viimeistellen neljästi. Näin tuloksena oli toinen tappio, mutta itse peliin joukkue sai olla tyytyväinen – nyt pelattiin jo lähempänä omaa tasoa. Vihreän kortin arvoisesti KoPa – pelissä uurasti Eemeli Huotari.

Vähän pidemmän tauon jälkeen sopivasti ennen sauna-aikaa ViSa kohtasi vielä Lauritsalan Työväen Palloilijoitten joukkueen ja päivän aiempien pelien myötä oli lupa odottaa tiukkaa vääntöä, jota pelissä totisesti riittikin. Pelin kaikki osa-alueet olivat kutakuinkin kunnossa ja vastustajan maalia lähenneltiin toden teolla useampaan otteeseen. Pallo onnistuttiin saamaan vastustajan rysään kuitenkin vain kerran, josta vastasi Nikke Tielinen. Ja samalla kun vastustaja teki sen voittoon vaadittavan yhden maalin enemmän, niin ViSan oli jälleen nöyrryttävä nielemään tappion katkeraa kalkkia. Joukkueen peliesityksen valossa sen voi tehdä kuitenkin pystyssä päin, rinta rottingilla. Keskikentän primus motor Atte Kummelus kuittasi lauantain päätteeksi taskuunsa vihreän kortin.

Sunnuntai päätökseen suu messingillä

Turnauksen päättävänä sunnuntaina ViSa pelasi kaksi peliä Kesämäen alakoulun kentällä. Heti aamutuimaan vastaan asettui jo Kotkan kortteliliigasta tuttu Kotkan Nappuloihin lukeutuva Saaren Pojat. Jälleen saatiin havaita aamupelin alkukankeus ja ennen kuin peli oli edes kunnolla ehtinyt alkaa, niin taululla komeilivat ViSaa vähemmän mairittelevat 0-4 – lukemat. Shokkialun jälkeen joukkue heräsi kuitenkin pelaamaan ja ottelun toinen kaksikymmenminuuttinen olikin jo huomattavan paljon parempaa peliä, jolloin peli vyöryi vuoroin päädystä toiseen. Ruopan Markus maalissa vertyi muutamaan paraatipelastukseen säästäen ViSan pahemmilta lukemilta.

Turnauksen päätteeksi ViSa pelasi Imatran Palloseuraa vastaan erittäin tasaisen väännön, jossa pallohallintakin vaihtui tasaisesti joukkueelta toiselle. Joukkue loi jälleen tukun vaarallisia tilanteita vastustajan maalille, mutta valitettavasti Atte Kummeluksen pystypuuvetoa lähemmäksi maalia ei tällä kertaa päästy. Vastustaja teki taas sen voittoon vaadittavan yhden maalin enemmän, mutta peli olisi aivan hyvin voinut kääntyä toisinkin päin. Toki on muistettava, että olihan niitä paikkoja vastustajallakin tehdä maaleja enemmän, mutta ViSan viimeisenä lukkona maalipuitten välissä seisoi vahvana kuin muuri Can Celik, joka torjui muun muassa yhden vastustajan rangaistuslaukauksen.

Koko joukkueena tapahtuneen erinomaisen hyvän taistelupelin jälkeen oli jokaisen aika saada turnausmitali ja – diplomi. Ja jokainen oli huomionosoitukset totisesti ansainnut. Lisäksi palkittiin vastustajilta saaduilla viireillä Niko Krouvi, Eemeli Huotari, Atte Kummelus, Tatu Pöntynen ja Can Celik. Sokerina pohjalla oli 34. Saimaa Turnauksen Fair Play – pelaajapysti. Tuon saadakseen täytyi pelata koko turnauksen ajan itsensä likoon laittaen koko joukkueen etua ajatellen sekä tietenkin toimia rehdin urheiluhengen mukaisesti sekä kentällä että kentän ulkopuolella. Samat määritelmät pätivät luonnollisesti myös viirien saajiin. Fair Play – huomionosoituksen sai itselleen Vertti Suoknuuti. Erityisiä huomionosoituksia olisi voinut jakaa hyvin koko joukkueelle, joka pelasi muutamaa heikompaa hetkeä lukuun ottamatta oikein kelpo turnauksen omalla tasollaan.

Pelitulokset lauantaina 26.9.

MP Sininen – ViSa 10-0
FViSa – KoPa 2-4
ViSa – LAUTP Sininen 1-2

Pelitukset sunnuntaina 27.9.

KoNa – ViSa 6-0
ViSa – IPS Punainen 0-1