Sammon jalkapallokausi päätettiin palkintojen jakoon 19.9.2008

Sammon jalkapallokausi päätettiin palkintojen jakoon 19.9.2008

Virolahden Sammon jalkapalloilijat viettivät kauden päättäjäisiä täydessä Rajasalissa Virojoella perjantai-iltana. Nykyisen toiminnan puitteissa takana oli jo yhdeksästoista pelikausi ja Rajasali juhlapaikkana kävi kasvaneelle pelaajajoukolle entistäkin ahtaammaksi.

Jalkapallojaoston puheenjohtaja Markku Kiukas muistutti tilaisuuden aluksi, että vaikka muodollisesti vietettiin Virolahden Sammon jalkapallokauden päättäjäisiä, kyseessä oli Miehikkälän, Virolahden ja Ylämaan erityisesti juniorijalkapalloilijoiden yhteinen tapahtuma yli seura- ja kuntarajojen.

Näin laajan toiminnan pyörittämisessä tärkeintä on yhteistyö. Muuten emme pysty pienillä paikkakunnilla saamaan joukkueita kokoon.
Sammon jalkapallojaoston alaisuudessa on kuluneena kesänä toiminut peräti seitsemän joukkuetta ja harrasteryhmää, joista ensimmäistä kauttaan harjoitteli E- ja D-tyttöjen yhdistetty ryhmä.

Ensimmäistä kertaa ylitimme sadan lisenssi- tai pelipassipelaajan määrän. Se on melkoinen saavutus, jolla nousimme myös sijalle 25 piirimme sadan seuran joukossa, Kiukas kertoi.

Hiekkatekonurmi Virojoen koulun kentälle
Kesän aikana saatiin parannusta myös ulkoisiin harjoittelu- ja pelipuitteisiin, kun Virojoen kirjaston nurmikko kunnostettiin ja Ylämaan urheilukentälle saatiin juniorimaalit. Ensi vuonna puitteet paranevat entisestään, sillä Virojoen koulun hiekkakentälle saadaan lahjoituksena Roihuvuoren kentältä poistettava hiekkatekonurmi.

Sen asentaminen tulee kuitenkin olemaan suuri työ, johon tarvitsemme teidän kaikkien talkooapua, Markku Kiukas vetosi päättäjäisissä paikalla olleisiin aikuisiin.
Hiekkatekonurmen saamisesta Kiukas välitti suuret kiitokset entiselle virojokelaiselle Janne Ansakselle, joka on toiminut asiassa pääorganisaattorina. Samalle taholle isot kiitokset osoitti myös pääseuran terveiset päättäjäistilaisuuteen tuonut Virolahden Sammon puheenjohtaja Jarmo Tulkki.

Tämä on iso ja rahalliselta arvoltaan merkittävä asia, jonka myötä jalkapalloilijoiden ja koululaisten harrastusmahdollisuudet tulevat paranemaan oleellisesti.
Johtamaansa urheiluseuraa Tulkki kuvasi yleisseuraksi, jolla on monimuotoista toimintaa myös urheilun ulkopuolella ja oma talo ylläpidettävänä.

Seuran talous on nyt tiukkaa, kun vesivahinko pääsi yllättämään Sammontalossa, mutta pääsemme siitä yli ja eteenpäin. Ja selkeä linjauksemme on, että jaostojen toimintaa emme saa näillä asioilla rasittaa, päinvastoin pääseuran pitää pystyä entistä enemmän tukemaan jaostojensa toimintaa.

Miehet säilyttivät sarjapaikkansa
Perinteiseen tapaan jalkapallokauden päättäjäisissä palkittiin iso joukko kauden aikana eri joukkueissa ja eri tehtävissä ansioituneita pelaajia miesten edustusjoukkueesta aloittaen ja pienimpiin nappuloihin päätyen.
Viidennessä divisioonassa pelaavan miesten joukkueen kausi alkoi lupaavasti, mutta loppua kohden vauhti hiipui.

Nippa nappa kuitenkin pysyttiin sarjassa, joukkuejohtaja Miika Värri totesi. Värrin kanssa palkintoja oli jakamassa valmentajista Jani Perilä.

Miesten joukkueen parhaaksi pelaajaksi valittiin Saku Husu. Yleispelaajan palkinnon sai Niko Tuominen ja puolustuspelaajan palkinnon Antti Punkkinen. Atte Cande nimettiin maalitykiksi ja Pekka Heikkilä vuoden tulokkaaksi.

Tytöt saivat aluksi pojilta kylmää kyytiä
Kolmen vuoden tauon jälkeen Sampoon saatiin kuluneella kaudella myös yhdistetty D- ja E-tyttöjen joukkue. Parinkymmenen tytön porukka osallistui Etelä-Karjalan korttelisarjaan yhdessä poikajoukkueiden kanssa.

Aluksi saimme pojilta kylmää kyytiä, mutta viimeisessä pelissä pääsimme jopa yhden maalin tappiotilanteeseen, joukkueen ohjaaja ja johtaja Marja-Liisa Kiuru kuvaili innokkaasti harjoitelleen porukan kehitystä.

Maalivahtipelaajana tyttöjen joukkueesta palkittiin Henna Littunen, puolustajapelaajana Matilda Mässeli ja pelinrakentajana Mira Vesala. Maalintekijän palkinnon sai Henna Pöyhönen, tsempparin palkinnon Pinja Koskela ja sisukkaimman palkinnon Saana Husu. Essi Rinnemaa palkittiin ahkerimpana harjoittelijana ja Emmi Littunen sai palkinnon kauden parhaasta tokaisusta.

C-pojat kaipaavat lisämateriaalia
Vuosina 1993–95 syntyneet C-pojat keräsivät pienpelisarjastaan viisi voittoa ja viisi tappiota.

Pojat pelasivat tosi hyvin. Ulkopelit voitettiin, ja kaikki tappiot syntyivät Ruonalan hallissa, jossa seinät tulivat vastaan, joukkueen toinen valmentaja Kari Uutela luonnehti kulunutta kautta.

Toinen valmentaja Esa Punkkinen näki ongelmana joukkueen vähäisen pelaajamäärän.

Isoon peliin meillä ei missään tapauksessa riitä poikia, ja saa nähdä löytyykö ensi kesänä edes pienpelijoukkuetta.

C-poikien joukkueessa harjoitteli ja pelasi vain yhdeksän poikaa, joista jokainen palkittiin. Pokaalin saivat Joona Husu, Juho Uutela, Henri Peltola, Joonas Kauppinen, Vesa Talo, Juho Suurpää, Teemu Lintunen, Toni Ivanoff ja Matias Lehtinen.

D-pojat ylsivät tavoitteeseen
D12-poikien joukkue sijoittui kahdenneksitoista 29 joukkueen piirisarjassa.

Teimme 42 maalia ja meidän maaliin saatiin 40 osumaa, joten kausi meni tavoitteellisesti putkeen, joukkueenjohtaja Ami Suomalainen kertoi.

Suomalainen ja joukkueen valmentaja Timo Hasu palkitsivat joukkueensa parhaana yleispelaajana Niklas Heinosen ja maalivahtipelaajana Jukka Iivarin. Fair play -pelaajan palkinnon sai Jouni Väriparta ja ahkerimman harjoittelijan palkinnon Esa-Pekka Hasu. Joukkueen muut pelaajat saivat viirin muistoksi hyvästä kaudesta.

E-pojat kierrättävät kiertopalkintoaan
E10-poikien kausi sisälsi sekä huipputuloksia että tasaisia pelejä Etelä-Karjalan kortteliliigassa. Pekka Mertalan, Jaakko Kuntsin ja Sami Silanderin ohjaaman joukkueen hienoksi saavutukseksi listattiin myös Vellicup-kutsuturnauksen voitto ja turnauksesta saatu komea kiertopalkinto kiertää talven aikana jokaisen pelaajan hallussa viikon ajan.
Futiskauden päättäjäisissä palkittiin taitokilpailun parhaana Mikko Tielinen, toisena Jere Mertala ja kolmantena Teemu Iivari. Jere Mertala sai myös tehokkaimman pelaajan palkinnon. Aktiivisimpana harjoittelijana palkittiin Elmo Kukkonen, joukkuepelaajana Veeti Hallikainen, vuoden maalivahtina Miika Silander ja puolustuspelaajana Tomi Harjula.

F8-nappulat voittivat kaikki pelinsä
F8-nappuloiden ryhmässä harjoitteli ja pelasi viikoittain 23 nuorta Pasi Peltolan, Ismo Huotarin ja Jarmo Tielisen ohjauksessa.

Kesän aikana oli kaksitoista peliä Haminan Nappulaliigassa. Maaleja tehtiin roppakaupalla eikä yhtään tappiota tullut. Huoltajatkin voitimme ystävyysottelussa maalein 5–4. Olimme myös sikäli onnellisessa asemassa, että sateisesta kesästä huolimatta kertaakaan emme joutuneet harjoittelemaan sateessa, vaikka harjoituskertoja oli kaksikymmentä, Pasi Peltola kuvaili erinomaisesti onnistunutta kautta.

F8-nappuloiden tsempparin palkinnon sai Venla Peltola ja fair play -pelaajan palkinnon Niko Krouvi. Huoltajan palkinnolla muistettiin Jaakko Rahkosta. Lisäksi palkittiin aktiivisimmat nappulat Eemeli Huotari, Atte Kummelus, Akseli Mässeli, Jesse Piispa, Henri Rahkonen ja Nikke Tielinen.

Old Starsin kausi jatkuu
Sammon joukkueisiin kuuluu myös Old Stars -ikämiesten kokoonpano, joka tälle kaudella ei osallistunut sarjatoimintaan, vaan futaili ystävyysotteluita. Koska kolme ottelua on vielä pelaamatta, palkinnot jaetaan myöhemmin kauden päätyttyä.

Kauden päättäjäisissä muistettiin myös yhteistyökumppaneita. Pokaalin saivat Kaakon kaksikon tekninen toimiala, Harjun oppimiskeskus, Ylämaan Graniitti ja Kaakonkulma-lehti.
Suomen Palloliiton viime vuonna lahjoittaman 100-vuotisjuhlavuoden jalkapallon jalkapallojaosto päätti luovuttaa Virolahden Sammon puheenjohtajan haltuun kiertopalkinnoksi. Puheenjohtajan ominaisuudessa pallon vastaanotti Jarmo Tulkki.

Puheiden ja palkitsemisten lisäksi päättäjäistilaisuudessa nautittiin ylämaalaisten musiikkiohjelmasta. Tyttöjen ohjaaja Marja-Liisa Kiuru soitti flyygeliä ja nuoret jalkapalloilijat Henna Pöyhönen ja Jere Mertala lauloivat.

Lähde: Kaakonkulma