Lankalauantaina sählättiin Virojoella

Lankalauantaina sählättiin Virojoella

Sporttisarjan voittajajoukkueessa pelasivat: Henri Peltola, Juho Suurpää, Juuso Tasa, Aapo Takala, Teemu Lintunen, Roni Paldan ja Jesse Pitkänen

ViSan jalkapallomiehet järjestivät 7.4 yhdessä Kaakon Kaksikon vapaa- aikatoimen kanssa sählyturnauksen Virojoen ala-asteen salissa. Pelaajia turnaukseen osallistui yli neljäkymmentä ja katsojia niin ikään kymmenittäin. Paikalla oli myös ViSan juniorifutaajien ylläpitämä kanttiini. Pelien jälkeen kanttiinissa pystyi käymään vaihtamassa suussa mahdollisesti olevan karvaan maun, helposti makeaksi. Yleisöllä oli tietysti etuoikeus nauttia kahvia ja nisua koko turnauksen ajan samalla katselen viihdyttäviä pelejä kaukalossa. Suomen kaakkoisimpien kuntien mestaruuksista miteltiin kahdessa eri sarjassa.

Kuntosarjan mestaruudesta kilvoitteli kolme joukkuetta. RaKla, Ilmanmäen Pallo ja Wirta Stars. Alunperin sarjaan oli ilmoittautunut myös neljäs joukkue. Flunssa- aalto oli kuitenkin valitettavasti pyyhkäissyt Virolahden yläasteen yli juuri ennen pääsiäispyhiä, joten HPP joutui perumaan osallistumisensa pelaajavajeen takia. Jokaiselle joukkueelle tuli nyt vain kaksi peliä, joten peliaika pidennettiin kahteenkymmeneenviiteen minuuttiin. Kuntosarjassa kentällä oli yhtä aikaa maalivahti ja neljä kenttäpelaaja. Edellisen vuoden mestari RaKla oli kasannut joukkueensa tutusti Ravijoki - Klamila akselilta. Jääkiekkojoukkue Wirta Stars oli eksynyt jäädytetystä kaukalosta parketille ja Ilmanmäen Palllo oli kasattu Virojoen Ilmanmäellä asuvista pelureista. RaKla oli ainut joukkue, jolla oli vaihtomiehiä. Tähtipaidat ja Ilmanmäki pelasivat "ykköskentällisillään" koko peliajan. Tämä alkoi kieltämättä näkymään, punaisen pään lisäksi, pelin passivoitumisella turnauksen loppuvaiheessa. Liekö syy suotuisampi otteluohjelma vai mikä, mutta kuntosarjankiertopokaalia mestaruuden merkiksi pääsi lopulta nostelemaan Ilmanmäen Pallo. Toiseksi tuli RaKla ja kolmanneksi Wirta Stars.

Voittajajoukkueessa pelasivat: Markku Kiukas, Timo Karhu, Mika Ruoppa, Esa Pakkanen ja Joona Värri.

Tulokset

Ilmanmäki - RaKla 9-2
RaKla - Wirta Stars 10-3
Wirta Stars - Ilmanmäki 7-12

Parhaat maalintekijät: Timo Karhu(IlPa) 10,Joona Värri (IlPa) 7, Simo Kiviharju(Stars) 6, Esa Pakkanen(IlPa) 4.

Sporttisarjassa oli mukana neljä joukkuetta. Pojat Rillaa, Käsisaippua, Määzik ja Kilimanjaron Keppi. Sporttisarjassa peliaika oli 17minuuttia ja pelaajia kaukalossa maalivahdin lisäksi kolme. Vanha sanonta: "hauis näkyy, penkkiä kysytään,mutta jalat ovat pöydän alla" piti muuten paikkansa, mutta tämän sarjan pelaajat ovat kyllä harjoittaneet myös jalkalihaksia. Usein kentällä vilistikin miehiä siihen malliin, ettei muuta näkynyt kuin jalkoja mahan alla. Kaveriporukoista kootut joukkueet löysivät hyvin toisensa kentällä ja pallo liikkui sulavasti lavasta lapaan. Maaleja tuli paljon ja johtoasema vaihtui pelien aikana usein. Kaikki pelit olivat todella tasaisia ja kova tempoisia. Joukkueilla oli runsaasti vaihtomiehiä ja se näkyi hyvänä liikkeenä kentällä. Sporttisarjan voiton vei lopulta, ehkä jopa hieman yllättäen, Pojat Rillaa. Kaksi voittoa ja tasapeli edellisen vuoden mestaria vastaan takasivat riemukkaan voiton. Toiseksi sijoittui aina liukas Käsisaippua. Puolustavamestari Määzik jätettiin kolmanneksi. Taavetista turnaukseen tullut Kilimanjaron Keppi jätettiin tylysti neljänneksi.

Voittajajoukkueessa pelasivat: Henri Peltola, Juho Suurpää, Juuso Tasa, Aapo Takala, Teemu Lintunen, Roni Paldan ja Jesse Pitkänen

Tulokset

Määzik- Kilimanjaron Keppi 4-2
Käsisaippua- Pojat Rillaa 7-8
Pojat Rillaa- Määzik 5-5
Kilimanjaron Keppi- Käsisaippua 7-8
Pojat Rillaa - Kilimanjaron Keppi 9-3
Määzik-Käsisaippua 6-8.

Parhaat maalintekijät: Henri Peltola(PoRi) ja Lauri Raunio(Saippua)11, Juho Suurpää(PoRi) 7, Antti Punkkinen(Määzik) 6, Niko Tuominen(Saippua) 5, Tuomas Heikkilä(KiKe) ja Jaakko Savolainen (Määzik) 4.

Virojoen Leipä palkitsi molempien sarjojen parhaat maalintekijät. Lisää "ruista ranteeseen" saivat Timo Karhu ja Henri Peltola. Sarjojen välissä oli mahdollisuus kokeilla laukaisua pallotutkaan. Kovimman laukauksen tänä vuonna tutkaan täräytti Tuomas Heikkilä (KiKe) 138km/h.