Futiksen Vellicup-kutsuturnaus oli täydellinen menestys

Futiksen Vellicup-kutsuturnaus oli täydellinen menestys

Virolahti-viikon yhdeksi merkittäväksi tapahtumaksi on noussut Virolahden Sammon jalkapallotoiminnan organisoima junioreiden Vellicup- kutsuturnaus. Kosteahko ja hieman sateinen sääkään ei lauantain (14.7.2007) tapahtumaa haitannut, sillä yleisöä ja juniorifutaajia oli kautta aikain suurin määrä, reippaat 200 henkeä. Mukavan lisänsä futistapahtumaan antoivat oheisohjelmina Kaakon Tikan sekä Virojoki Hockeyn järjestämät yleisökilpailut. Puolilta päivää alkaneessa ja kolme tuntia kestäneessä turnauksessa futaili yhdeksän juniorijoukkuetta kahdella kentällä kaikkiaan lähes 100 juniorifutaajan voimin.

- Turnaustapahtuma toteutettiin nyt ensimmäistä kertaa laajennettuna kolmeen eri sarjaan. Näin tullaan jatkamaan myös ensi vuonnakin, koska toteutus onnistui varsin hyvin ja siitä kiitos kaikille toteutustalkoissa mukana olleille, viestittää tapahtuman vastuuhenkilö Markku Kiukas. Kiitosta tapahtua sai paljolti myöskin turnauksen kutsutuilta vierasjoukkueilta Luumäeltä, Savitaipalelta ja Haminasta. Vellicup-turnaus on myös merkityksellinen ainoana yhteistapahtumana ko. ViSan joukkueissa pelaaville kaakonkulmalaisille juniorifutaajille, jotka tulevat Miehikkälässä, Ylämaalla ja Virolahdella.

 

Nuorimpien 6-8vuotiaiden G-7 nappulasarja pelattiin nyt ensimmäistä kertaa, johonka ViSan nappulat olivat kutsuneet vastustajakseen HaPK:n ja LuPon nappuloita. Ottelut olivat hauskoja ja yleisöön meneviä, kun pienet "Litmaset" taidokkaasti ja ehkä onnekkaastikin maaleja tehtailivat. Tasaiset ottelut päättyivät haminalaisten voittoihin ja heille matkasi komea kiertopokaali vuodeksi haltuun, ViSa pelasi hopealle ja LuPo pronssille. ViSan hopeajoukkueessa pelasivat, Tony Mertala, Nikke Tielinen, Can Celik, Anton Ylä-Kotola, Henri Rahkonen, Atte Kummelus, Niko Krouvi, Jesse Luukas, Akseli Mässeli, Eemeli Huotari, Ella Rantala ja Joni Kuntsi. Joukkueista tsempparipelaajina palkittiin Tatu Strömberg, HaPK ja Eemeli Huotari, ViSa sekä Hemmo Pieksemä, LuPo.

F-9 mikrosarjassa kohtasivat LuPo ja kaksi ViSan omaa alueellista joukkuetta , ViSa- Virolahti sekä ViSa- Kaakko United, jossa pelasivat Miehikkälän ja Ylämaan juniorit. Sarjassa tulikin ViSan joukkueille kaksoisvoitto ja LuPo jäi kolmanneksi tasa- pelistään huolimatta. ViSa- Kaakko United pelasi turnausvoittoon joukkueella Ville Lyijynen, Teea -Tuulia Husu, Mikko Tielinen, Jere Mertala, Veeti Hallikainen ja Sahan Celik sekä apuvoimina nappulajoukkueesta Jesse, Eemeli, Tony ja Nikke.

ViSa- Virolahti hopeajoukkueessa pelasivat Iiro Rahkonen, Teemu Iivari, Taneli Ristola, Onur Celik, Elmo Kukkonen, Miika Silander, Joni Kuntsi ja Tomi Harjula. Tsemparipalkinnot ViSan joukkueista saivat Jere Mertala, Onur Celik ja LuPosta Irene Karhu.

Vanhimpien junioreiden E-11 sarjassa pelaajien taidot ja joukkueiden taktiikat ovat jo hiotummat ja taistelu voitosta oli näin kiihkeämpää. Viimeisessä ottelussa ViSa ja HaPK pelasivat voitosta, jonka lopulta voitti Hamina 2-3 maalein. ViSa nousi kylläkin hienosti 0-3 huonon alun tappiotilanteesta, mutta aika loppui kesken tasapeliä tavoiteltaessa. Sarjassa kolmanneksi pelasi StU, Savitaipaleelta.

ViSan E-11 hopeajoukkueessa pelasivat, Jukka Iivari, Joni Väkiparta, Pasi Tuominen, Väinö Rantala, Jesse Husu, Aidyn Celik, Markus Suomalainen, Kalle Elfving, Ville Saarainen, Niklas Heinonen, Esa- Pekka Hasu, Matias Uutela, Mira Vesala, Ilmari Rokka, Atakan Ak ja Joonas Suni. Joukkueiden palkitut pelaajat, Oskari Vihmanen, HaPK ja Jukka Iivari, ViSa sekä Paavo Järvinen, StU.

TULOKSET

G-7 nappulat

HaPK  - LuPo 3 - 1		
ViSa  - HaPK 1 - 2		
LuPo  - ViSa 3 - 5

        V T H  Maalit Pisteet
1. HaPK     2 0 0  5 - 2  6
2. ViSa     1 0 1  6 - 5  3
3. LuPo     0 0 2  4 - 8  0

F-9 mikrojuniorit

ViSa / Kaakko United - LuPo        4 - 0
LuPo         - ViSa/Virolahti   2 - 2
ViSa/Virolahti    - ViSa/Kaakko United 1 - 5

            V T H  Maalit Pisteet
1. ViSa/ Kaakko United 2 0 0  9 – 1  6 
2. ViSa/Virolahti    0 1 1  3 – 7  1
3. LuPo         0 1 1  2 – 6  1

E-11 juniorit

ViSa  - StU  1 - 0		
StU   - HaPK 2 - 4
HaPK  - ViSa 3 – 2

        V T H  Maalit Pisteet
1. HaPK     2 0 0  7 – 4  6
2. ViSa     1 0 1  3 – 3  3
3. StU     0 0 2  2 – 5  0