Muutamia ohjeita

Muutamia ohjeita

Me olemme kaikki sankareita, aina kun tulet meidän mukaan olet voittaja.

Hyväksymme sen, että olemme erilaisia ja joukkueessa tarvitsemme kaikkia.

Yritys on aina hyvä suoritus. Kun parhaansa tekee, se riittää. Kaikkea ei tarvitse osata heti.

Yrittäminen on tärkeintä, pistä itsesi likoon täysillä niin harjoituksissa kuin pelikentillä. Pelaajan oma asenne ja motivaatio ratkaisevat, kuinka paljon pelaaja saa harrastuksista irti.

Arvostamme toisia ihmisiä. Me emme vähättele toistemme suorituksia. Arvostamme toistemme mielipiteitä.

Kehittyminen on tavoitteenamme. Taidot, jokainen oppii aikanaan. Kehitys on yksilöllistä ja työnteko palkitaan. On hyvä muistaa, että kehitystä tapahtuu, vaikka emme voittaisi ainuttakaan vastustajaa. Vastustajakin harjoittelee kovasti, arvostetaan heidän hyviä suorituksia ja pyritään me samaan.

Auta ja kannusta pelikaveria peleissä, harjoituksissa ja kentän ulkopuolella. Näin kasvatat taisteluasennetta ja usko omaan tekemiseen nousee. Miten autat pelikaveriasi, mitä paremmaksi kehityt ja mitä parempi on pelikaverisi, niin sitä parempi on joukkueesi. Jokaisessa joukkueessa, kaikki tarvitsevat toisiaan ja olemme kaikki vastuussa toistemme viihtymisestä joukkueessa. Kohtele toisia ihmisiä, niin kuin haluat itseäsi kohdeltavan.

Jos sinulla on omia ideoita, kerro se valmentajalle. Olen tosi iloinen, kun myös sinä ajattelet peliä. Peleissä ja pelinomaisissa harjoituksissa toteuta itseäsi ja ideoitasi rohkeasti. Valmentaja ihailee kekseliäisyyttä, jota luovuudeksi kutsutaan. Asia mikä toimii, otetaan käyttöön ja sellainen mikä ei toimi, kehitellään sitä mahdollisesti lisää tai hylätään kokonaan.

Jos käyt peleissä, niin käy myös harjoituksissa. Se auttaa sinua ja joukkuettasi, sillä on hyvä ymmärtää mitä kentällä tehdään. Voit itse vaikuttaa hyvin paljon miten kehityt yksilönä ja miten kehität joukkuetta. Muista urheilullinen käytös vastustajaa, vastustajan apujoukkoja ja tuomaria kohtaan. Tuomarille voi kertoa oman mielipiteen, mutta tuomarin ratkaisut hyväksytään.

Puhutaan yksi kerrallaan.

Me emme kiroile.

Toivottavasti saadaan harjoituksiin lisäväriä seuran omilta junioreilta ja muilta valmentajilta. KUN, VALMENTAJA ANTAA OHJEITA Pyri olemaan liikkumatta. Ole tarkkana ja keskity kuuntelemaan. Viittaa tai kysy, jos et ymmärtänyt.

 

OHJEITA HARJOITUKSIIN

Sairaana ei harjoitella, eikä pelata ja esim. kuumeen jälkeen pari lepopäivää on vähintään paikallaan. Harjoituksia voi tulla seuraamaan, jos kunto sitä edellyttää.

Ruokailu kannattaa ajoittaa n. 2 tuntia ennen harkkoja tai peliä. Jos aikaa jää 1 tunti tai vähemmän, niin reilu välipala. Muistakaa nauttia nestettä aterioilla ja tuntia ennen treenejä ottakaa lasi vettä. Juokseminen on vaikeaa, jos vatsa on aivan täynnä. Urheilujuomana käytä vettä ja yritä pitää suuosa puhtaana kentällä. Hiekalla ja nurmella voi olla ties mitä. Kun keli sitä vaatii, pukeudu kerroksittain. Lämmittelyn jälkeen vaatetusta voi vähentää ja loppuverryttelyn aikana, vaatetusta voi lisätä. Jos olet pelissä vaihdossa, niin voit pitää myös takkia harteilla. Kannattaa laittaa harjoituksiinkin säärisuojat. Vakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoa, jos suojaa ei ole.

Olen pelaajistani tosi ylpeä. Olen onnellisessa asemassa, kun olen saanut kehittyä ja kulkea tätä matkaa yhdessä teidän kanssanne. Valmentajan vastuuseen kuuluu luoda miellyttävä harjoitteluympäristö ja saada teidät liikkumaan. Valmentajan tulee noudattaa reilun pelin sääntöjä.

Valmentajan tehtäviin kuuluu edistää terveyttä. Valmentajan tulee kehittää pelaajia ihmisenä ja yksilöinä pelaajina sekä kehittää koko joukkueen toimintaa. Valmentajan tulee ohjata pelaajia sekä antaa pelaajille tukea ja luottamusta samaan aikaan, kun vastuu kasvaa.

Pelaajan on saatava aikaa, tilaa ja mahdollisuuksia ”löytää itsensä” pelaajana. Koska Pelaaja pelaa kentällä, ei valmentaja, ei isä, eikä äiti.

Kääritään hihat ja mennään myönteisellä asenteella kohti uusia haasteita, nautiskellen matkasta.

Kysy jos jokin jäi painamaan mieltä. Anna palautetta.

Terveisin
ViSa/ Jalkapallotoiminta/ E10-juniorit
Ohjaaja Ismo Huotari